Vloertegels tegen de wand

Van oudsher is er een onderscheid tussen vloer en wandtegels en hier wilt men niet echt van af stappen. Tegenwoordig is eigenlijk vrijwel alles mogelijk met tegels. Zo kunt u gewoon de vloertegel op de badkamer door tegelen op de wand.

Men denkt snel dat de tegels op de wand veel te groot zijn, maar dat is voor de echte vakman geen probleem in het werk. Juist voor de uitstraling alleen maar mooier! U creëert hierdoor een bepaalde elegantie die u in bijv. luxe hotels tegenkomt.

“Behoudt de elegantie door het gebruik te maken van één soort tegel”

Hoe groter de tegels, hoe groter uw ruimte optisch lijkt door minder voegen. Om het toch variërend te houden in uw badkamer kunt u kiezen om van de betreffende vloertegel stroken of mozaïeken te nemen en deze tegen bijv. het reservoir, bad of de achterwand in uw douche te gebruiken. Hierdoor behoudt u de elegantie door het gebruik te maken van één soort tegel en wordt de totale uitstraling nog mooier door de variatie. U moet het zo zien: Hoe meer verschillende tegels in verschillende maten hoe drukker het oogt.

“Het gebruik van één soort tegel creëert juist meer rust”

U hoeft niet bang te zijn dat het gebruik van één soort tegel niet mooi is op een kleine badkamer. De badkamer is in ieder huis een aparte ruimte. Het maakt niet uit of deze nou wel of geen raam heeft en of de ruimte groot of klein is. Het gaat erom wat u ermee doet en hierdoor krijgt de ruimte een heel andere uitstraling. Het gebruik van één soort tegel creëert nou juist meer rust.

Wanneer u toch graag een vloertegel met een wandtegel wilt combineren, dan adviseer ik u om dit te combineren met een rustige wandtegel of dezelfde tegel als de vloertegel maar dan een andere afmeting. Bekijk de onderstaande voorbeelden die ik voor u geselecteerd heb en laat u verrassen.