Sanitair & Tegelcentrum Weert

dedicated dealer van Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

Nu bij ons verkrijgbaar! De collectie wand- en vloertegels ontworpen door Piet Boon in samenwerking met het gerenommeerde tegelmerk Douglas & Jones.

Internationaal gerenommeerd design studio Studio Piet Boon introduceert namelijk met trots haar eerste tegel collectie: Piet Boon Tiles & Stones by Douglas & Jones. De collectie is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van de studio en de gedegen ervaring van Douglas & Jones met de productie van keramische tegels. De tijdloze en spannende collectie is opgebouwd uit zes bijzondere design series; CONCRETE, SIGNATURE, WAX, TINY, HUGE en STONES tile.

Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones

In de CONCRETE tile komt de passie van Studio Piet Boon voor beton tot uiting. Speciaal voor deze serie selecteerden de designers zeven exclusieve keramische tegels die de natuurlijke eigenschappen van beton exact weerspiegelen. De tegels vertonen geen herhaling van patroon en zijn daardoor niet van echt te onderscheiden. De WAX tile speelt met vorm en is letterlijk het resultaat van gegoten, gesmolten was die zijn imprint heeft achtergelaten. De tegel, die verkrijgbaar is in drie kleuren, heeft dezelfde olieachtige eigenschappen als echte was. De TINY tile is een mat mozaïek, vervaardigd op speciale netjes. De tegel is er in krijtwit en houtskoolzwart en kan prachtig alleen worden toegepast of in combinatie met andere tegels. De HUGE tile is een genereuze matwitte wandtegel van groot formaat. Door de gelijkmatige afwerking, die vrijwel naadloos is, ontstaat er rust in het interieur. Ook is er nog de STONES-serie, die bestaat uit een selectie van vijf rijke natuurstenen tegels, variërend van marmer tot kalksteen en van licht tot donker. Bij toepassing in wildverband wordt het unieke karakter van elke natuursteen extra benadrukt.

Bijzonder is de SIGNATURE tile door zijn kenmerkende formaat. Studio Piet Boon past deze tegelmaat namelijk al meer dan dertig jaar toe in haar projecten. De rechthoekige ‘kleine’ broodjes zijn ambachtelijk vervaardigd en verkrijgbaar in een glossy ‘metal’ en matte variant. Dit formaat en elegante uitvoeringen konden in de collectie dan ook niet ontbreken.

Wanden en vloeren vormen de basis van elk interieur, tegels en natuursteen spelen voor Studio Piet Boon daarin een onderscheidende rol. De tiles & stones collectie is ontstaan vanuit de behoefte om de Studio Piet Boon beleving in wand- en vloerbekleding te vernieuwen en verrijken. Ontworpen vanuit de filosofie van het balanceren van functionaliteit, esthetiek en individualiteit, vormt de collectie een harmonieus geheel. Het karakteristieke ingetogen kleurenpalet en de duurzame materialen, in combinatie met de functionele eigenschappen van keramiek en natuursteen, voorzien elk interieur van een uniek tijdloos Studio Piet Boon karakter. Wie kiest voor tegels van Piet Boon tiles & stones by Douglas & Jones haalt verzorgd raffinement in huis.

De grote kracht achter deze tegelcollectie is naast de verschillende vormen en afwerkingen zeker ook haar bijzondere details. De typische kenmerken van basis materialen – zoals het ambachtelijke productieproces van handvorm wandtegels vervaardigd door handgedrukte klei uit een mal – zijn beter dan ooit herkenbaar in het design van de tegels opgenomen. Bovendien sluiten de tiles & stones perfect aan bij de andere collecties die Studio Piet Boon voert.

Dit unieke concept in het echt komen bekijken? Kom langs in onze showroom!